VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Lezing 'De kracht van theater'

Inleider: Martine Jongenburger, Stichting Levenskunst

Aantal deelnemers: maximaal 20
Duur: 30 minuten (Deze lezing wordt 2x gegeven)


Martine Jongenburger zet zich in voor Stichting Levenskunst. Dat is een organisatie door en voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, verslaving, psychosociale problematiek of handicap.
Zij zal u vertellen hoe Levenskunst door middel van ontmoeting en theater, positieve veranderingen teweeg wil brengen in ons eigen leven en in de samenleving. Daarvoor werken zij in hun workshops en voorstellingen met een zeer laagdrempelige theatermethodiek die wereldwijd wordt ingezet om onderwerpen in beeld te brengen, ‘empowered’ te worden en daarover met elkaar in dialoog te gaan. Juist of ook voor mensen die hun verhaal makkelijker visualiseren dan vertellen.

Wilt u meer weten over de theatermethodiek ‘Theatre of the Oppressed’, ontwikkeld door Augusto Boal? Bent u benieuwd naar de ervaringen en hoe deze bijzondere dialoogvorm ingezet kan worden in uw dialoogstad, of om met collega’s een thema uit te diepen, op een creatieve manier in dialoog te gaan in je wijk, met cliënten te onderzoeken welke obstakels er zijn naar herstel? Kom dan naar de lezing!

U kunt wat de theaterdialoog ook zelf ervaren. Tijdens het festival is er een theaterdialoog met als thema ‘De kracht van samen’.