VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Programma Week van de Dialoog 2017

Vrijdag 3 november, 14.00 - 16.30 uur

Gastvrouw/locatie: Ingrid van Straten, Mindfulnesscentrum Venray (Groene Hart 9)  Gespreksleider: Nicky Vievermans

Thema dialoogtafel: SAMEN mindful in gesprek

 

In een gesprek speelt luisteren een grote rol. Sterker nog; luisteren lijkt een erg gewaardeerde eigenschap in onze maatschappij ('spreken is zilver, zwijgen is goud'). Toch valt er weinig te luisteren als er niemand spreekt. Mindful luisteren gaat misschien wel over beiden. Hoe luister je met aandacht? Hoe spreek je met aandacht?

 

Zaterdag 4 november, 13.30 - 16.00 uur
Gastheer/locatie: Wim Crooijmans, Atletiek Club Venray (Sportlaan 1)

Gespreksleider: Sjef Wester

Thema dialoog: SAMEN wandelen

 

Een dialooggesprek vindt gewoonlijk aan een tafel bij een partner plaats. De wandeldialoog is een buitengewone gespreksvorm, al wandelend buiten in de natuur van Venray. Hierbij worden de buitenruimte en de natuur optimaal gebruikt en beïnvloeden (lichte) lichaams-beweging en verstilling het dialooggesprek op een positieve manier.

 

Zondag 5 november, 10.30 - 13.00 uur

Gastvrouw: Tiny Hendriks, Wijkbewoner West-Zuid
Gespreksleider: Wim Thielen
Thema dialoog: SAMEN de wijk leefbaar houden

Voor deze dialoog zijn alleen de wijkbewoners van West-Zuid genodigd.

 

Dinsdag 7 november, 19.00 - 21.30 uur
Gastvrouw/locatie: Alia Achour, AC Injaz (Beukenlaan 2a)
Gespreksleider: Amina Sebbar
Thema dialoogtafel: SAMEN leven


In Venray wonen mensen met een grote diversiteit aan achtergrond en afkomst. Zij willen allemaal een fijn, gelukkig en veilig leven in Venray. Kan dat ook? Ziet u dat als een verrijking? Of zijn er dingen waar we tegenaan lopen?

 

Dinsdag 7 november, 19.30 - 22.00 uur
Gastheer/locatie: Wouter Schambergen, Kusters scholing (Westsingel 5c)
Gespreksleider: Leny Thielen

Thema dialoogtafel: SAMEN aan de praat


Statushouders die in Venray wonen willen heel graag Nederlands praten om in de praktijk te 'oefenen' wat ze op de taallessen tijdens hun inburgeringscursus hebben geleerd. En natuurlijk vinden ze het fijn om meer mensen uit Venray te leren kennen. Daarom willen ze graag in gesprek met Venrayse inwoners tijdens de Week van de Dialoog. Voor Venrayse inwoners is het een verrijking om in gesprek te gaan met onze nieuwe inwoners. Want wij kunnen op onze beurt veel leren van de verhalen en ervaringen van hen!

 

Woensdag 8 november, 13.30 - 16.00 uur

Gastheer/locatie: Wouters Schambergen, Kusters scholing (Westsingel 5c)

Gespreksleider: Stan Verhaag

Thema dialoogtafel: SAMEN aan de praat


Statushouders die in Venray wonen willen heel graag Nederlands praten om in de praktijk te 'oefenen' wat ze op de taallessen tijdens hun inburgeringscursus hebben geleerd. En natuurlijk vinden ze het fijn om meer mensen uit Venray te leren kennen. Daarom willen ze graag in gesprek met Venrayse inwoners tijdens de Week van de Dialoog. Voor Venrayse inwoners is het een verrijking om in gesprek te gaan met onze nieuwe inwoners. Want wij kunnen op onze beurt veel leren van de verhalen en ervaringen van hen!

 

Woensdag 8 november, 19.30 - 22.00 uur

Gastheer/locatie: Robert Westheim, Proeflokaal Goesting (dialoogcafe)

Gespreksleider: Gerard van den Buijs

Thema dialoogtafel: SAMEN-zijn

 

'Samen Zijn' heeft een hele diepe betekenis. Het betekent dat we SAMEN kunnen zijn WIE we zijn. Ongeacht je afkomst, welke huidskleur je hebt, welk geloof je gelooft of welke sekse je voorkeur geniet.  Met 'Samen leven' doen we ons best om elkaar te accepteren en te tolereren. En die opgaaf zit er niet bij 'Samen Zijn'. Kom aan tafel om je mooie momenten van 'Samen Zijn' te delen.

  

Donderdag 9 november, 13.30 - 16.00 uur

Gastvrouw/locatie: Heidi Vroemen, Schuttersveld (tuinkamer)

Gespreksleider: May Perenboom

Thema dialoogtafel: SAMEN wonen

 

Hoe gaat dat samenwonen in bijvoorbeeld een zorgcentrum, een wooncomplex, een studentenhuis ? Wat zijn je ervaringen in samenwonen met mensen met verschillende achtergronden en levensstijlen? Wat doe je SAMEN en wat doe je alleen?

Het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld staat op dit moment voor een groot gedeelte leeg. Dit heeft te maken met ontwikkelingen in de zorg. Wonen Limburg en de gemeente Venray willen graag een nieuwe tijdelijke invulling geven aan dit gebouw, zodat het weer  op een nuttige manier kan worden gebruikt. Dromen jullie mee?

 

Donderdag 9 november, 19.30 - 22.00 uur

Gastvrouw/locatie: Wilma Zegers, Boerderij De Schop (Kleindorp 25)

Gespreksleider: Mia Tielen

Thema dialoogtafel: Zorgen voor elkaar doen we SAMEN


'De zorg' heeft de afgelopen jaren een andere betekenis gekregen.Beroep doen op hulpverleners, zorginstellingen, ziekenhuizen is geen vanzelfsprekendheid meer. We moeten voor elkaar gaan zorgen;  voor ouderen, voor mensen die eenzaam zijn, voor jongeren, gehandicapten, minder bedeelden etc. Hoe gaan we dat SAMEN doen?

 

Vrijdag 10 november, 15.00 – 17.30 uur 

Gastvrouw/locatie: Marloes Kempkens / Atelier Cultura (Schoutenstraatje 8)
Gespreksleider: Wilco van der Bas
Thema dialoogtafel: SAMEN meer cultuur

 

Kunst en Cultuur maken en beleven is van belang voor vele inwoners van de gemeente Venray. Venray en omgeving ademt een grote diversiteit aan gezelschappen, cursussen en evenementen uit. Kunst en cultuur draagt zo bij aan een fijn woonklimaat. Naast de diversiteit in kunst & cultuur, wonen er in Venray en omstreken mensen met zeer diverse achtergronden, afkomstig uit vele culturen. Hoe kan de grote diversiteit aan inwoners de kunst- en cultuursector nog meer kan verrijken? Heb jij daar ervaring mee of zie jij ook deze kans op kruisbestuiving, kom aan tafel!