VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

07-11-2018
14/11: schildersdialoog in KunstWerkPlaats
14/11: schildersdialoog in KunstWerkPlaats

Het maandelijkse dialoogcafé van Venray in Dialoog vindt woensdag 14 november plaats in de KunstWerkPlaats in plaats van in Proeflokaal Goesting. May Perenboom en Mia Tielen-Poels organiseren een schildersdialoog in samenwerking met Paul van Hoenselaar, coach van de KunstWerkPlaats. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

 

May Perenboom is werkzaam als ziekenverzorgster bij De Zorgroep en is lifecoach. Mia Tielen is werkzaam als ziekenverzorgster bij De Zorggroep en heeft daarnaast een coachpraktijk Miahart innerlijke kracht. Beiden zijn ze al jaren gespreksleider bij Venray in Dialoog.

 

Op 14 november a.s. gaan Mia en May bij de KunstWerkPlaats de uitdaging aan om een schildersdialoog te houden met als thema ‘Omzien naar elkaar hoe doe je dat?’. Normaal vindt de dialoog plaats in groepsverband. Nu zal de groep na een korte inleiding opgedeeld worden in tweetallen en vertaalt men het gesprek op een schildersdoek!
‘De KunstWerkPlaats is hier een uiterst geschikte plek voor’, aldus Paul van Hoenselaar. ‘We begeleiden en ondersteunen hier dagelijks mensen met een psychisch kwetsbare achtergrond op een creatieve manier om zo tot een persoonlijk doel te komen. De kunst is dan geen doel op zich maar een middel om tot dat doel te komen. Het plezier om creatief bezig te zijn is erg belangrijk en zo werken we samen aan structuur, zingeving en zelfvertrouwen in een veilige omgeving. Deelnemers komen hier soms binnen met een traan en gaan met een lach naar buiten!’

 

Paul woont in Venray en werkt bij de KunstWerkPlaats als coach. Op de Oude Oostrumseweg 19C is hij coach bij schilderen en tekenen en in het atelier voor beeldhouwen op het St. Annapark begeleidt hij bij activiteiten met keramiek en metaalbewerking.

Verder is hij eigenaar van Magnon Creative Production, bureau voor grafische ontwerp en fotografie en hij is medeoprichter van het X-Stream Kunstenaarscollectief. Zijn passie is kunst in de breedste zin van het woord.

De droom van Paul is om samen met zijn collega’s en het bestuur de twee KunstWerkPlaatsen samen te voegen tot één faciliteit waar ze professioneler kunnen werken en met meer mogelijkheden. ‘Voor onze mensen is het belangrijk om een veilige en inspirerende plek te hebben waar ze in rust kunnen werken.’