VENRAY
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Nieuws

06-02-2019
13/2: dialoogcafé over huisvesting
13/2: dialoogcafé over huisvesting

In de Peel & Maas van 10 januari 2019 staan twee artikelen over huisvesting arbeidsmigranten. Het ene artikel gaat over het dorpsradenoverleg waarvan de kop luid: “Dorpen denken mee over huisvesting”. Het tweede artikel verhaalt over “Nieuwe standaard voor huisvesting arbeidsmigranten”. Woensdag 13 februari is Robert Kurzak gast aan tafel tijdens het dialoogcafé bij Goesting. Robert is directeur van Kafra Housing, een bedrijf dat tijdelijke huisvesting regelt voor specifieke doelgroepen. Wie schuift nog meer aan tafel?

 

De dorpsraden delen in het artikel hun visie hoe om te gaan met huisvesting arbeidsmigranten. Elk dorp staat wel open voor een of andere opvang en oplossing voor zowel klein- als grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten. Ook vanuit de gemeente klinken positieve geluiden. Veel arbeidsmigranten verblijven nu ‘tijdelijk’ op campings en recreatieparken. Op de Hulst verschijnt een heus chaletdorp, speciaal voor arbeidsmigranten. Een mooi initiatief, dat er grootschalige huisvesting geregeld ‘kan’ worden voor arbeidsmigranten.

 

Maar zouden we niet ook een chaletdorp kunnen bouwen voor starters en jongeren, die zelfstandig willen gaan wonen? Er is een nijpend tekort aan (sociale) woningbouw, zowel betaalbare koop als huurwoningen in Venray. Of zou het mogelijk zijn om de woningcoöperaties te bewegen om meer sociale woning bouw te plegen? Of zou de gemeente hierin iets kunnen of moeten betekenen? 

 

Als tafelgast schuift Robert Kurzak aan, directeur van Kafra, die mede vorm geeft aan (grootschalig) arbeidsmigranten huisvesting. Venray in Dialoog nodigt hierbij een ieder uit die zich betrokken voelt bij huisvesting  van doelgroepen of huisvesting algemeen. Dus ben jij, woningzoekende, arbeidsmigrant, huurder of verhuurder of anderszins en wil jij hierover mee praten. Heb jij vragen, of wil jij gewoon jouw ervaring delen? Kom dan naar het dialoogcafé op 13 februari bij Proeflokaal Goesting.